Bulgur fogyás
Vagy már jól ismered, és érdekel, hogy köreten kívül mire jó? Most minden kérdésedre választ kaphatsz. Mi az a bulgur?
Ezeket eheted, ha fogyni akarsz! 7 csoportnyi karcsúsító szénhidrátforrás
A közel-keleti és a török konyha fontos hozzávalója. Előállításához a teljes érés előtt betakarított vagy már érett búzaszemeket hántolás után előfőzik vagy gőzben párolják, lehetőleg a napon kiszárítják, majd rizsszem nagyságúra vagy apró szemcsésre törik.
Weight lose 10 KGS, Drink 1 cup before breakfast for 7 days and your belly fat will melt completely
A hőkezelés során kivált és letapadt keményítőt szárítás után lekoptatják róla, ezért a rizzsel ellentétben nem ragad össze. A hagyományos világos bulgur mellett teljes értékű barna bulgurt is kínálnak.
Bulgur kalória – Lehet fogyni bulgurral?
Ez másfajta, egészen sötét búzából készül, és enyhén diós aromájú. Miért egészséges? A teljes kiőrlésű gabonákhoz hasonlóan a durumbúzából előállított bulgur korpát és csírát is tartalmaz. Bővelkedik rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, főleg B-vitaminban és vasban.
Kalóriatartalma ugyanannyi, mint a rizsnek, de a glikémiás indexe alacsonyabb, ezért diétához is kiváló, ráadásul feleannyi idő alatt megpuhul, mint a 40 perc főzést igénylő barna rizs. Hol kapható? Bulgurt reform- bio- és nagyobb élelmiszerboltokban, Túl kövér vagyok ahhoz, hogy lefogyjon drogériákban vásárolhatsz.
Zacskós kiszerelésben forgalmazzák.
Ezért egyél bulgurt!
Hogyan tárold? A felbontott csomagból töltsd át a maradékot jól záródó üvegbe vagy dobozba. Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárold, és fél éven belül használd fel. Hogyan készítsd el? Leforrázhatod, beáztathatod vagy megfőzheted. Mindig olvasd el a csomagolására nyomtatott tájékoztatót!

Az instant terméket elég kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy alaplével leönteni, és kb. Éjszakára hideg vízbe áztathatod, ekkor óra alatt puhul meg. A normál bulgurt a rizshez hasonlóan bulgur fogyás kb.
A világos és a barna főzési ideje megegyezik, így bátran keverheted a kettőt. Öntsd fel kétszeres mennyiségű forró bulgur fogyás, főzd 10 percig, majd lefedve hagyd állni kb.
10 karcsúsító szénhidrátforrás diétázóknak
Ha hideg vízben teszed fel főni, akkor a forrás után pár perccel vedd le a tűzről, és fedő alatt hagyd megduzzadni. A konyhakész főzőtasakos bulgur főzési ideje általában perc. Tipp A bulgurt érdemes szitába öntve a csap alatt jól átmosni.

Így eltávolíthatod a szemekről az esetleges keményítőmaradványokat, és a köreted biztosan pergős lesz. Mivel fűszerezd? A bulgur önmagában semleges ízű, de ez egyben előny is, mert tetszőlegesen fűszerezheted.
Keleti ételekhez pirítsd meg egy pici felhevített olívaolajon, majd szórd meg kardámommal, római köménnyel, fahéjjal.
3. Hol kapható?
Öntsd fel kétszeres mennyiségű zöldségleves-alaplével, esetleg sima vízzel, forrald fel, és lassú tűzön főzd puhára. A végén sózd meg. Mennyi az annyi? Az edény kiválasztásakor vedd figyelembe, hogy a töret az áztatás során a két-háromszorosára is megdagad. Körethez egy személyre 3 ek nyers bulgurral kalkulálj. Mihez használható? Az araboknál és a törököknél a durvább szemcséjű bulgurt a rizshez hasonlóan köretként adják húshoz és halhoz, de paradicsomosan önmagában, főételként is fogyasztják.
Helyettesítheted vele a tarhonyátösszekeverheted párolt zöldségekkel, de levesbetétnek is megfelel. A lecsós tarhonyára nagyon hasonlító török piláf alapja szintén bulgur.

A hazai török bulgur fogyás török rizs néven fut. A mediterrán térségben a finomabb töretet fasírtokba pl. Desszerthez is alkalmas? Tejjel és vaníliával, citromhéjjal és kevés cukorral felfőzve édesen is elkészítheted.
Mi az ideális kalóriatartalom fogyáshoz?
A tejberizshez hasonlóan kompóttal vagy friss gyümölccsel tálalhatod. Édes bulgur kompóttal 2 adaghoz forralj fel 2,5 dl tejet. Szórj bele 7,5 dkg bulgurt, fedd le, és főzd mérsékelt tűzön 10 percig. Keverj hozzá 1 tasak vaníliás cukrot, bulgur fogyás hagyd hűlni. Szórj a visszamaradt lébe 15 dkg szárított tőzegáfonyát, főzd ek barna cukorral együtt 3 percig, majd add hozzá az almát. Végül verj kemény habot 1 dl tejszínből, és forgasd a bulgurba.
Tálald a kompóttal. Mi kell a bulgursalátához?

A libanoni konyhából elterjedt tabuléhoz a bulgurt paradicsommal, hagymával, sok frissen aprított petrezselyemmel és mentával, olívaolajos-citromos öntettel és fűszerekkel keverd össze. Tehetsz bele zöldpaprikát, céklát, uborkát, sárgarépát, cukorborsót, korianderzöldet, oregánót, feta sajtot, csicseriborsót és édesköményt is — variáld a tetszésed és az évszak szerint! Török változata a kiszir. Önmagában is laktató, ezenkívül jól passzol grillezett húsokhoz, zöldségekhez és sajthoz, hús- és zöldségnyársakhoz, csirkemellhez, sült bárányhúsos kolbászkákhoz.
Tipp Ízesebb lesz a salátád, ha kevés olívaolajon apróra kockázott hagymát, fokhagymát és csilipaprikát dinsztelsz, majd rádobod a nyers bulgurt, és rövid pirítás után felengeded kétszeres mennyiségű zöldségleves-alaplével.