Fogyni cinkkel

A cink fogyni cinkkel a fogyókúráknál A cink egy különösen rosszul hasznosuló, nagy felszívódási veszteséggel bíró esszenciális nyomelem, mely ennek ellenére több mint enzimünk alkotórészeként számos fiziológiai folyamat kritikus eleme.
Cink-laktát — a fém tejsavas formája, amely a legkönnyebben szívódik fel az emésztőrendszerben.

A felnőtt ember átlagos napi cinkszükséglete mg; terhes nőknek 30 mg; csecsemőknek 3,5 mg; gyermekeknek ol karcsúsító 5 mg, serdülőknek 15 mg. A cink élettani szerepe: Fontos szerepet lát el az anyagcsere szabályozásában, az enzimek működésében, illetve segít beállítani a vérünk sav-bázis egyensúlyát.

Befolyásolja a növekedést, tesztoszterontermelést, az inzulin működését, a szénhidrát- zsír- és fehérje-anyagcserét, szabályozza az izmok rugalmasságát, szerepe van az agyműködésben Fogyni cinkkel cink egy különösen rosszul hasznosuló, nagy felszívódási veszteséggel bíró esszenciális nyomelem, mely ennek ellenére több mint enzimünk alkotórészeként számos fiziológiai folyamat kritikus eleme.
A testsúlycsökkentés vagy akár növelés, az ideális testsúly beállítása csak akkor mehet végbe, ha a szervezetünk nem szenved hiány ásványi anyagokban és vitaminokban.

A cink — akárcsak a többi fontos elem — szervezetünk egészséges működése és a sikeres fogyókúra szempontjából is létfontosságú. A szénhidrát- a fehérje- és a zsíranyagcsere lebonyolításában a cink az egyik legfontosabb résztvevő nem csoda hát, hogy a fogyókúrához feltétlenül szükséges.

Szervezetünkben egyébként az izmok, a csontok, a vese és a bőrünk is nagy mennyiségben tárol belőle. Sportolóknak nagyobb mennyiségben kell a cinket pótolniuk, mivel a fokozott anyagcsere jobban kiüríti a testükből. A kutatók következtetései szerint az elégtelen cink ellátottság csökkenti a tesztoszteron és lutenizáló hormon szintjét, miközben befolyásolja a perifériás tesztoszteron konverziót és a nemi hormonkötő receptorok szintjét, így negatívan befolyásolja a férfi nemi működést.
A cink a férfi féme, 30 éves kor fölött, és sportolóknak elengedhetetlen a cink pótlása!

Sok cinket tartalmaznak a húsok és a húskészítmények, a máj, a tej és a tejtermékek, a tengeri eredetű élelmiszerek, a kagylók, a rákok, a gabonacsíra, a hüvelyesek, az olajos magvak, a zöldségek anyagcsere,enzimek,sav-bázis egyensúly,növekedés, tesztoszterontermelés, inzulin működé, szénhidrát- zsír- és fehérje-anyagcseet, iizmok,agyműködés,testsúlycsökkentésfogyókúra,ásványi anyagok,vitaminok,csontok, vese,bőr,Sportolók,tesztoszteron,férfi nemi hormonok, Cink-laktát — a fém tejsavas formája, amely a legkönnyebben szívódik fel az emésztőrendszerben.